Loading...
Aangezien onze nieuwe installaties geen bezoekers meer toelaten, organiseren wij geen toeristische bezoeken meer aan de brouwerij. Dank u voor uw begrip.
DE BROUWERIJ

Ons verhaal, sinds 1858.

MEER DAN 160 JAAR TRADITIE, KWALITEIT EN VAKMANSCHAP

Alles begon in 1858, toen Martin Belot, een boer in Purnode, voor het eerst bier brouwde in een schuur van zijn boerderij. Eerst maakte hij alleen in de winter bier, wanneer er weinig werk was op het veld. De ontdekking van een grondwaterlaag van uitzonderlijke kwaliteit en kwantiteit in Purnode was een geweldige troef.

De brouwerij bood haar klanten een uitgebreid gamma producten aan, van tafelbier tot zwaar bier, met een grote variatie in dichtheid, kleur, bitterheid en smaak. De brouwer distribueerde zijn producten zelf, in een vrij kleine straal rond de brouwerij. In het begin van de twintigste eeuw werd de eerste La Gauloise gebrouwen, een bruin bier van hoge gisting en het oudste merk dat nog altijd in de brouwerij wordt gemaakt. Dit bier was meteen een ontegensprekelijk succes.

In 1949 werd de brouwerij een naamloze vennootschap. Ze is nog altijd een familiebedrijf en blijft onafhankelijk van elke Belgische of buitenlandse brouwerij. In 1960 werden de landbouwactiviteiten en de thuisbezorging van de brouwerij voorgoed stopgezet. Het was het begin van de distributie via supermarkten, drankmarkten en bierhandels. Met de overname van de Brasserie Centrale in Marbaix-La-Tour in 1967 vulde Brasserie du Bocq haar assortiment aan met twee nieuwe bieren: SAISON REGAL, het huidige GAULOISE AMBREE, waaruit in 2013 SAISON 1858 voortkwam, en CHRISTMAS REGAL, dat nu GAULOISE CHRISTMAS heet. Op dat ogenblik besloot de familie Belot om nog uitsluitend speciaalbier van hoge gisting met tweede gisting op de fles te brouwen.

In 1983 sloot Brasserie du Bocq de Brasserie Centrale in Marbaix-La-Tour en concentreerde ze alle productie in de met eigen middelen volledig gemoderniseerde brouwerij in Purnode. Toen traditionele bieren overal in trek kwamen, waagde Brasserie du Bocq zich aan de export. Het werd een groot succes. Het Belgische bier staat in heel de wereld hoog aangeschreven. Brasserie du Bocq exporteert voornamelijk naar Frankrijk, Nederland, Italië, Groot-Brittannië, Spanje, Zwitserland, Finland, Australië, Japan, China, Zweden, de Verenigde Staten, Brazilië, Rusland, Oekraïne enz. De productie is in zeven jaar verdubbeld en bereikte 114.683,31 hectoliter in 2015. Met een huidige omzet van meer dan 14.8 miljoen euro is Brasserie du Bocq een van de grootste onafhankelijke Waalse brouwerijen.

Brasserie du Bocq brouwt en verkoopt de volgende bieren: BLANCHE DE NAMUR, BLANCHE DE NAMUR ROSEE, BLANCHE DE NAMUR APPLE, BLANCHE DE NAMUR HOP' N SPICE, GAULOISE BLONDE, AMBREE, BRUNE, TRIPLE 10 en CHRISTMAS, SAISON 1858, TRIPLE MOINES, DEUGNIET, TETE DE MORT TRIPLE en TETE DE MORT RED, stuk voor stuk bieren om altijd van te genieten.

De familie BELOT heeft de brouwerij nu overgelaten aan de familie Keersemaekers, die al meer dan 30 jaar CORSENDONK brouwt bij Brasserie du Bocq, en de brouwerij is ver buiten haar regionale kader gegroeid, maar voor het overige is er in Purnode niets veranderd en blijft het bedrijf zijn waarden trouw. Eigenlijk is het verhaal nog maar net begonnen... en zal Brasserie du Bocq nog heel lang leven in de brouwerij brengen in Purnode, het dorpje in de Condroz.

DE BIEREN VAN BRASSERIE DU BOCQ WORDEN UITSLUITEND MET DE BESTE TOPPRODUCTEN GEBROUWEN EN GEMAAKT.

Dat begint met de mout die, afhankelijk van de mate waarin hij wordt geroosterd, de smaak en de kleur van het bier bepaalt. Het geldt ook voor de hop (die bitterheid en aroma geeft), de gist (die suikers in alcohol en kooldioxide omzet) en het water. De zuiverheid van dat water, afkomstig uit een ader onder de brouwerij, is van primordiaal belang.

Het vakmanschap van de brouwerij komt vooral tot uiting in de vervaardiging van speciaalbieren van hoge gisting met tweede gisting op de fles. Deze techniek behoudt de eigenschappen van de grondstoffen en garandeert het natuurlijke karakter van bieren die zonder chemische additieven of bewaarmiddelen worden gebrouwen.

BIER IS EEN LEVEND PRODUCT!

Om het optimaal te bewaren, blijven de flessen best koel (keldertemperatuur), beschermd tegen licht en in een verticale positie (zodat de gist op de bodem blijft en het bier niet te sterk schuimt bij het serveren).

DE KUNST VAN HET SERVEREN EN DRINKEN VAN SPECIAALBIER

  • 1. Gebruik bij voorkeur het gepaste proefglas, goed droog en ontvet (het glas moet schoon zijn opdat de schuimkraag mooi vast zou blijven).
  • 2. Serveer op kamertemperatuur, van 7° tot 12°C (4°C voor witbier).
  • 3. Houd het glas een beetje schuin en giet voorzichtig, zodat de tijdens de tweede gisting neergeslagen gist op de bodem van de fles blijft.
  • 4. Voor Blanche de Namur en Blanche de NAMUR Rosée: giet de helft van de fles in het glas en schudt de fles voor u verder giet, zodat de gist loskomt en u van alle aroma's en natuurlijke troebelheid profiteert.
  • 5. Kijk naar de schuimkraag, bewonder de kleur en de levendigheid van het bier... en geniet er rustig van.
HET BROUWPROCES

De meester-brouwer mengt verschillende soorten mout en plet de granen tot meel. Het pletten gebeurt zodanig dat het stro en het kaf ongeschonden bewaard blijven. Het graan behoudt zijn kaf (het omhulsel), dat later een natuurlijke filterlaag zal vormen. Daarna wordt het moutmeel met warm water gemengd om een dikke, vloeibare pasta te krijgen. Dit noemt men het beslaan van de mout. De pasta wordt geleidelijk aan tot een temperatuur van 78°C verwarmd. De geleidelijke verwarming bevordert de ontbinding van de oplosbare componenten van de mout en de omzetting van de fermenteerbare suikers in zetmeel. In de tank wordt een suikerrijk sap gevormd, het beslag. Dit sap wordt naar de filtertank gepompt. Het kaf en het stro van de mout vormen een natuurlijke filterlaag op de bodem van de tank. Het graan wordt met heet water gewassen om er alle suikers aan te onttrekken. De gefilterde vloeistof, het wort, gaat naar de kookketel. De draf wordt als veevoer verkocht. In dit stadium wordt het wort een uur lang gekookt. Pas daarna voegen we er hop aan toe. De hoeveelheid en de variëteit van de hop hangt af van het type bier dat wordt gebrouwen. We doen er ook andere specerijen bij (koriander, anijs, sinaasappelschil...) om het bier een bijzondere smaak te geven. Na het koken rust de wort 30 minuten, zodat hij klaart. Nadat hij tot een temperatuur van ongeveer 22°C afgekoeld is, gaat hij naar de gistingstanks. In deze fase spreken we nog niet van bier, want het wort bevat geen alcohol. Brasserie du Bocq maakt afhankelijk van het seizoen twee tot vier brouwsels per dag; een brouwsel komt overeen met 22.000 liter of 220 hectoliter.

GISTING EN BEWARING

Brasserie du Bocq heeft 15 cilindrisch-conische gistingstanks van elk 600 hectoliter, goed voor een totale capaciteit van 900.000 liter. In deze tanks wordt de gist bij het mout gevoegd. De gisting duurt 4 tot 5 dagen. De gist neemt viermaal in volume toe en de temperatuur wordt geleidelijk aan van 22°C naar 26°C verhoogd. De suikers in het wort worden nu omgezet in alcohol en kooldioxide (CO2). Op het einde van de gisting moet het bier tot 4°C worden afgekoeld. Na de fermentatie wordt de gist gerecupereerd voor de volgende gisting. Het teveel wordt als een bijproduct verwijderd. De smaak en de aroma van het bier ontwikkelen zich. Het wort is bier geworden, maar dat bier is nog niet klaar. Het zogenaamde 'groene' bier moet nog rijpen. Dat doet het in bewaartanks, waar het verscheidene weken op een temperatuur van 0°C rust. Dit verfijnt de smaak van het bier en bevordert het ontstaan van een bijkomende neerslag van gist op de bodem van de tanks. Op deze temperatuur ontwikkelt het bier een natuurlijke troebelheid.

FILTEREN EN BEWARING IN BOTTELTANKS

Om de troebelheid die in de koud is ontstaan te verwijderen en het bier zijn helderheid en glans te geven, moet het na de bewaartanks worden gefilterd. Bij Brasserie du Bocq wordt alleen de Blanche de Namur niet gefilterd, opdat hij troebel zou blijven in het glas. Na het filteren wordt het bier in botteltanks bewaard. Voor het bottelen vindt nog een laatste filtering plaats: Brasserie du Bocq maakt bieren van hoge gisting, meestal met een tweede gisting op de fles. Om het bier tijdens de fermentatie een natuurlijk bruisend karakter te geven, wordt er net voor het bottelen wat suiker en gist aan toegevoegd. Op die manier kan de tweede gisting volgens hetzelfde principe als de eerste gebeuren.

BOTTELEN

De bottelarij heeft een capaciteit van 22.000 flessen van 25 cl of 8.000 flessen van 33 cl per uur. De lege flessen worden uit de bakken gehaald en in de wasinstallatie gesteriliseerd en van hun oude etiket ontdaan. De inspectiemachine detecteert en verwijdert alle verdachte flessen (met foutjes of onzuiverheden) uit de productielijn. De vulmachine zorgt voor een gelijk vulniveau. Na het vullen worden de flessen afgesloten met een kroonkruk (voor de flessen van 25 en 33 cl) of met een kurk (voor de flessen van 75 cl). De flessen van 75 cl gaan door een draadmachine die een draadkorfje aanbrengt om te voorkomen dat de kurk door de werking van het kooldioxide wordt uitgestoten. Vervolgens worden de etiketten op de flessen gelijmd en wordt de vervaldatum, die als traceerbaarheidscode dient, op de etiketten gedrukt. Ten slotte gaan de flessen via de inpakmachine naar de inmiddels gewassen kratten. Alles wordt automatisch op pallets geplaatst.

TWEEDE GISTING OP DE FLES

Het gebottelde bier blijft nog 12 tot 14 dagen in een warme kamer, zodat het op een constante temperatuur van 25°C een tweede keer kan gisten. Daarna is het klaar om te drinken. Het is een gezond, dynamisch product dat een productiecyclus van ongeveer twee maanden achter de rug heeft.

KWALITEITSCONTROLE

De brouwerij beschikt over alle vereiste voedingscertificeringen, aangevuld met de FSSC 22000-certificering.




ONZE BIEREN

Meer dan anderhalve eeuw traditie, kwaliteit en vakmanschap.

BLANCHE DE NAMUR 4,5% Alc. Vol.

Blanche de Namur was de dochter van Graaf Jan van Namen. Men zegt dat Magnus IV Eriksson, de koning van Zweden en Noorwegen, op weg naar Frankrijk om daar een adellijke vrouw te zoeken, bekoord werd door de schoonheid van de prinses. In augustus 1335 ging de prinses scheep naar Scandinavië. Ze werd koningin van Noorwegen, Zweden en Skåne en zag de oevers van de Maas nooit meer terug. Als hulde aan haar schoonheid, lieflijkheid en delicaatheid heeft Brasserie du Bocq een witbier aan haar opgedragen: ' Blanche de Namur'.

Blanche de Namur is een troebel, elegant en mild tarwebier van de hoogste kwaliteit. Al bij de eerste slok proeft u de rondheid en delicaatheid van dit uitzonderlijke bier. Aan die kwaliteiten en aan het vakmanschap van de brouwerij dankt dit bier zijn onderscheiding als beste witbier ter wereld, in 2009, 2013 en 2014.
Het is een toonbeeld van zijn soort: floraal en fruitig tegelijk, met subtiele accenten van koriander en sinaasappelschil. De neus is fris en delicaat. Serveer het koel, niet koud, zodat u tijdens heel de degustatie zijn aroma's en elegante bitterheid kunt proeven.
Te drinken tussen 2° en 4°C.

Bitterheid 3/5 – Lengte 4/5 – Fruitigheid 2/5 – Sterkte 3/5
EBU 10 – EBC 4.5
Verpakking : 25 cl, 33cl, 75 cl, 1.5 L, vat.


"Het beste witbier ter wereld': In 2009 werd Blanche de Namur in de internationale wedstrijd WORLD BEER AWARDS tot beste witbier ter wereld uitgeroepen. In 2013 en 2014 won Blanche de Namur de prestigieuze wedstrijd 'International Beer Challenge'.
'Het beste witbier van Europa': In 2012 werd Blanche de Namur in de internationale wedstrijd WORLD BEER AWARDS tot beste witbier van Europa uitgeroepen.
BLANCHE DE NAMUR ROSEE 3,4% Alc. Vol.

Een subtiele mix van de unieke smaak van Blanche de Namur waar onze brouwers natuurlijke frambozenaroma's en -sap hebben toegevoegd. Een zomerse smaak, niet te zoet en lichtjes zurig, om het nog verfrissender te maken.

Dit Blanche de Namur met framboos. De framboos maskeert het bittere van de gist zonder het volledig te doen verdwijnen, zodat het de smaak onderbouwt en een te sterke fruitigheid voorkomt. De neus is zeer aromatisch, framboos is alomtegenwoordig zonder het geheel te overweldigen. Het is een fris, vrolijk bier, een voorproefje van het voorjaar.

Bitterheid 2/5 – Lengte 3/5 – Fruitigheid 4/5 – Sterkte 2/5
EBU 6 - EBC Theeroze
Verpakking: 25 cl , 33 cl, vat.
BLANCHE DE NAMUR HOP' N SPICE 4,5% Alc. Vol.

Onze brouwers hebben een subtiel mengsel gemaakt bestaande uit onze Blanche de Namur, waar ze Mozaic hop en gember hebben aan toegevoegd. Hierdoor krijgen we een bier met een fruitige, verfrissende smaak. 4.5°, EBU 17, EBC 5

Bitterheid 3/5 – Lengte 2/5 – Fruitigheid 3/5 – Sterkte 3/5
EBU 17 – EBC 5

BLANCHE DE NAMUR RADLER LIME 3,4% Alc. Vol.

De Blanche de Namur, met citroensap en natuurlijk limeon aroma

EBU 17 – EBC 4
Verpakking: 33 cl, vat.
GAULOISE BLONDE 6,3% Alc. Vol.

De lichte bitterheid geeft het een wat fruitig, hoppig aroma. Niet te sterk maar vol en stoer van karakter.

Een krachtige bierstructuur en een mooie sterkte. Fijne, zachte belletjes. De smaak is elegant, rond en fruitig (peer, sinaasappel, blonde tabak, melkchocolade). In de afdronk komt het pittige en bittere sterker tot uiting, in evenwicht met de frisheid.

Bitterheid 3/5 – Lengte 4/5 – Fruitigheid 2/5 – Sterkte 3/5
EBU 17 – EBC 8
Verpakking: 33 cl, 75 cl, vat.
GAULOISE BRUNE 8,1% Alc. Vol.

De geroosterde mout geeft een gekarameliseerde smaak met vleugjes karamel, chocolade en specerijen. Het wordt gekenmerkt door een verrukkelijk evenwicht.

De kleur is heel dicht, tussen gebrande koffie en karamel; het beige schuim doet aan zoethout denken. De neus zoekt zijn weg tussen koffie, chocolade en zoethout, aarzelend tussen geroosterd en verbrand. De smaak is rijk, rond, een beetje prikkelend met wat bitterheid in de afdronk, om de lengte beter te doen uitkomen.

Bitterheid 4/5 – Lengte 5/5 – Fruitigheid 3/5 – Sterkte 5/5
EBU 21 – EBC 60
Verpakking: 33 cl, 75 cl.
GAULOISE AMBREE 5,5% Alc. Vol.

Gauloise Ambrée wordt gekenmerkt door een hoparoma. Het laat u een gevarieerd gamma van smaken ontdekken. Het is makkelijk verteerbaar en verfrissend.

Dit wat rodere bier heeft een hogere dichtheid dan het blonde bier, met een meer wulpse kant. De neus wordt gekenmerkt door hazelnoot, karamel, sinaasappel en fruitige hop. De lichtjes bittere smaak, met een subtiel accent van zoethout, doet het plezier langer duren. De afdronk is rond en soepel, zonder zoetheid.

Bitterheid 4/5 – Lengte 4/5 - Fruitigheid 3/5 - Sterkte 4/5
EBU 20 - EBC 26
Verpakking: 33 cl, 75 cl, vat.
SAISON 1858 6,4% Alc. Vol.

Terug naar de bron!

Een ongefilterd blond bier met een tarwesmaakje en een flinke bitterheid. Op de oude manier gebrouwen en erg verfrissend. Het enige seizoenbier dat in de streek van Namen wordt gemaakt! Het schuim en de belletjes zijn delicaat e fijn. Evenwicht is het sleutelwoord voor dit bier. Het speelt met aroma's van bloemen, limoen, een beetje brem, voor een delicate maar toch ook robuuste smaak. Dit buitengewoon verfrissende bier voert ons terug in de tijd.

Bitterheid 4/5 – Lengte 5/5 – Fruitigheid 3/5 – Sterkte 3/5
EBU 28 - EBC 6
Verpakking: 33 cl, 75 cl, vat.
TRIPLE MOINES 7,5% Alc. Vol.

Het bier voor de kenners

Deze Tripel is een echt hoogstandje, krachtig en rijk tegelijk, zonder ooit in overdrijving te vervallen. Het is erg complex maar nooit te zwaar. De kleur is helder en goudgeel. De neus heeft accenten van honing en gekonfijte abrikoos. De smaak is complex, zijdezacht, intens, lang en fruitig, met vleugjes amandel en gedroogd wit fruit. Het alcoholgehalte is nooit overweldigend en de lichtjes bittere afdronk doet het plezier eindeloos lang duren...

Bitterheid 3/5 – Lengte 5/5 – Fruitigheid 2/5 – Sterkte 5/5
EBU 20 – EBC 9
Verpakking: 33 cl, 75 cl, vat.

DEUGNIET 7,5% Alc. Vol.

Het stoute bier

Deugniet wordt met natuurlijke ingrediënten gebrouwen en rijpt langzaam in de kelders van de brouwerij. Deze mooie Tripel is zowel fruitig (peer, citrus, mandarijntjes) als lichtjes floraal (limoen, acacia). Hij is zoet en rijk, zonder te veel alcohol. Het toont een geslaagd evenwicht met een elegante bitterheid. Een gezellig, mooi gebalanceerd bier.

Bitterheid 3/5 – Lengte 5/5 – Fruitigheid 2/5 – Sterkte 5/5
EBU 20 - EBC 9
Verpakking: 33 cl, 75 cl, 1,5 l, vat.
BLANCHE DE NAMUR APPLE 3,4% Alc. Vol.

Uw zomerse fruitbier.

De appelversie van Blanche de Namur. Heel zacht, met een basis van vers appelsap. Heel mooi en nog verfrissender in een cocktail of granita.

Bitterheid 1/5 – Lengte 2/5 – Fruitigheid 5/5 – Sterkte 2/5
EBU 7 – EBC Bouton d'Or
Verpakking : 25 cl, vat.
TETE DE MORT TRIPLE 8,1% Alc. Vol.

Tête de Mort is een Tripel van hoge gisting. Het heeft een alcoholgehalte van 8,1%. Het heeft een goud-blonde kleur met een fijn en royaal schuim, het is een bier met diverse en complexe smaken. De smaak is zoet en smaakvol, fruitig en mysterieus.

Bitterheid 2/5 – Lengte 4/5 – Fruitigheid 3/5 – Sterkte 5/5
EBU 20 – EBC 8
Verpakking : 33 cl, vat.
TETE DE MORT TRIPLE AMBER 8,1% Alc. Vol.

Tête de Mort Triple Amber is een zacht amberkleurig bier met mout-, karamel- en hoparoma’s en heeft een licht kruidige en bittere afdronk.

Bitterheid 2/5 – Lengte 4/5 – Fruitigheid 3/5 – Sterkte 5/5
EBU 22 - EBC 25
Verpakking : 33 cl, vat.
TETE DE MORT RED 8,2% Alc. Vol.

Tête de Mort Red is een heerlijke mengeling van rode vruchten en haar grote zus, Tête de Mort Triple. We ruiken vooral de verschillende vruchten zoals kersen, aardbei en zwarte bessen. Ze behoudt het karakter van de tripel met een geparfumeerde toets.Een reis tussen verfrissing en bitterheid… Een bier waarvan de doden weer tot leven komen !

Bitterheid 2/5 – Lengte 3/5 – Fruitigheid 4/5 – Sterkte 5/5
EBU 20 – EBC RED
Verpakking : 33 cl, vat.
TETE DE MORT X-MAS 8,1% Alc. Vol. Het bier voor het jaareinde

Aanblik: Bruin en donker, royaal en met een fijn wit schuim.
Neus: Rijk, met vleugjes koriander en zoethout.
Smaak: Ronde en zwaar, aangename aroma’s van speciale moutsoorten.
Opmerking: drink dit typische eindejaarsbier op 8’ tot 12’. Dit is een topbier om wijselijk met vrienden en familie te degusteren.

Bitterheid 4/5 – Lengte 4/5 – Fruitigheid 3/5 – Sterkte 4/5
EBU 22 – EBC 72
Verpakking: 33 cl, vat.

BLANCHE DE NAMUR 4,5% Alc. Vol.

Bitterheid3
Lengte4
Fruitigheid2
Sterkte3

BLANCHE DE NAMUR ROSEE 3,4% Alc. Vol.

Bitterheid2
Lengte3
Fruitigheid4
Sterkte2

BLANCHE DE NAMUR APPLE 3,4% Alc. Vol.

Bitterheid1
Lengte2
Fruitigheid5
Sterkte2

HOP' N SPICE 4,5% Alc. Vol.

Bitterheid3
Lengte2
Fruitigheid3
Sterkte3

BLANCHE DE NAMUR RADLER LIME 3,4% Alc. Vol.

Bitterheid3
Lengte2
Fruitigheid3
Sterkte3

GAULOISE BLONDE 6,3% Alc. Vol.

Bitterheid3
Lengte4
Fruitigheid2
Sterkte3

GAULOISE BRUNE 8,1% Alc. Vol.

Bitterheid4
Lengte5
Fruitigheid3
Sterkte5

GAULOISE AMBREE 5,5% Alc. Vol.

Bitterheid4
Lengte4
Fruitigheid3
Sterkte4

SAISON 1858 6,4% Alc. Vol.

Bitterheid4
Lengte5
Fruitigheid3
Sterkte3

TRIPLE MOINES 7,5% Alc. Vol.

Bitterheid3
Lengte5
Fruitigheid2
Sterkte5

DEUGNIET 7,5% Alc. Vol.

Bitterheid3
Lengte5
Fruitigheid2
Sterkte5

TETE DE MORT TRIPLE 8,1% Alc. Vol.

Bitterheid2
Lengte4
Fruitigheid3
Sterkte5

TETE DE MORT TRIPLE AMBER 8,1% Alc. Vol.

Bitterheid2
Lengte4
Fruitigheid3
Sterkte5

TETE DE MORT RED 8,2% Alc. Vol.

Bitterheid2
Lengte3
Fruitigheid4
Sterkte5

TETE DE MORT X-MAS 8,1% Alc. Vol.

« Het bier voor het jaareinde »
Bitterheid4
Lengte4
Fruitigheid3
Sterkte4
News

Find here our latest news

Recente artikelen

Yvoir: la brasserie du Bocq gagne du temps en plein embouteillage -L'Avenir (lavenir.net)

Gauloise van Brouwerij du Bocq

Een nieuwe bottelarij voor Brouwerij du Bocq ?

Wie was Blanche de Namur

Koel drinken zonder te veel tralala

Verandering bij de aandeelhoudersstructuur van Brasserie du Bocq

De evolutie van de Belgische bieren in de wereld

De heer Baudouin Belot

Médaille d’Or Brussels Beer Challenge 2019

Après le « World Best Wheat Beer » en 2009 et en 2012, la Golden Medal au concours « International Beer Challenge » en 2013 et en 2014, et déjà l’Or au Brussels Beer Challenge de 2016 et en 2017, notre BLANCHE DE NAMUR vient de remporter, ce lundi 18 novembre, et pour la troisième fois lors les 4 dernières éditions – ce qui est plus qu’exceptionnel ! - la Médaille d’Or lors du BRUSSELS BEER CHALLENGE 2019 dans la catégorie « Bière Blanche - WitBier ».

C’est dire si la Brasserie du Bocq sait refaire l’histoire de cette Reine qui vécut à la Citadelle de Namur jadis en lui permettant, année après année, de porter à nouveau et très régulièrement sa plus belle couronne. Ces récompenses au niveau international sont une preuve incontestable du haut niveau de qualité des bières produites au sein de notre Brasserie. Si notre savoir-faire est ici salué, il est le fruit d’un travail de tous les jours et de toute une équipe ; il s’agit également d’une reconnaissance d’un succès croissant grâce à la confiance que vous, nos clients et fidèles partenaires, vous nous témoignez.

Nous tenons ici à vous en remercier de tout cœur, La Blanche de Namur reste vraiment « LA MEILLEURE BIERE BLANCHE DU MONDE » !

Si vous souhaitez plus d’infos sur le « Brussels Beer Challenge », surfez sur https://www.brusselsbeerchallenge.com; ne manquez pas de surfer aussi sur notre site www.bocq.be.

 

Mixology Taste Forum 2016 Winner
Blanche de Namur elected as Excellent and rates as #1 at the Mixology Taste Forum 2016 in Germany

 

La Grande balade
Les produits de la Brasserie mis à l’honner par Julien Lapraille et RTL Tvi dans la dernière émission de la Grande balade

La brasserie du Bocq investit 16 millions€ dans un deuxième site
La brasserie du Bocq se lance dans la construction d’un tout nouveau bâtiment, à la sortie du village de Purnode (Yvoir). Les activités seront désormais réparties sur deux sites. Un projet colossal qui enterre l’idée d’une future délocalisation.

La brasserie du Bocq investit 16 millions€ dans un deuxième site

Telefoon
+32 (0) 82 61.07.80
Fax
+32 (0) 82 61.17.80
Adres
RUE DE LA BRASSERIE, 4 - B-5530 PURNODE - BELGIQUE
Legals
BRASSERIE DU BOCQ s.a.
BE 0402.530.105
RPM Liège, division Dinant
 Previous  All works Next 




Une bière brassée avec savoir se déguste avec sagesse.
Bier met liefde gebrouwen, drink je met verstand.
A beer brewed with passion, you drink it responsibly.